Parcurile din Chisinau
Parks from Chisinau

 
Copyright 2008     All Rights reserved  tel: +(373) 799 888 79
By Vicolin
 
RORUEN |
.
Parcul orasenesc Stefan cel Mare (fostul Puskin) - locul iubit pentru odihna, plimbari, intilniri pentru toti locuitorii Chisinaului de toate virstele .

O zona verde in centrul capitalei noastre, cu care intr-adevar se mindresc chisinauenii.

Mai mult de o jumatate de secol exista acest parc in Chisinau.
""
/ Parcul Stefan cel Mare
In prezent asortimentul dendrologic al parcului include circa 50 de specii si 6 forme ale copacilor, tufarilor, lianelor. In parc cresc si specii foarte rar intilnite in Moldova - cedru, bunduc canadian, tufarul glicinei, ienupar virginian.
In luna martie 1958 in parc a fost deschisa Alea clasicilor literaturii moldovenesti.
     /    Scuarul Catedralei
Scuarul  Catedralei este situat in centrul orasului, din partea de sud-vest se alipeste Pietei Marii Adunari Nationale. O suprafata de 9 hectare. Intemeiat in anul 1836. Parcul are 8 intrari, de la care pornesc alei drepte spre spatiul liber din fata catedralei. Zone verzi: ulmi, mesteceni, brazi obisnuiti si "albastri", artari, tei, scoruse, o multime de flori si tufisuri decorative.
         /        Parcul Valea Morilor      
Este situat in partea de sud-vest a orasului. Suprafata este de circa 114 hectare. Fondat in 1951. Proiectul parcului a fost elaborat de catre colectivul de autori sub conducerea arhitectului R. Curt. Parcul este situat pe un teren de o suprafata cu un relief interesant si neobisnuit.
Are 4 intrari.
Lacul de o suprafata de 34 hectare reprezinta centrul compozitiei peisajului. In jurul lacului este o alee circulara de o lungime de 2,5 kilometri

Situat in partea de sud-est a orasului. Are o suprafata de 145 hectare. Cindva pe locul parcului era un masiv verde natural, ce continea plantatii de trandafiri. Diguri vechi de pamint ingradeau un riulet destul de vioi, formind o cascada de helesteie. La sfirsitul anilor 60 a inceput amenajarea parcului. Digurile au fost intarite si imbracate cu beton, lacurile au fost curatite de mil, noi alee au fost create. Acum partea centrala a parcului este infrumusetata cu o cascada de lacuri, suprafata oglinzilor de apa a carora este de 9 hectare. In parc cresc aproape 50 de specii de copaci si tufisuri - stejari, pini ghimposi, salcimi albi, mesteceni, sofora japoneza s. a.
     /    Parcul Valea Trandafirilor
DENDRARIUM
Gradina BOTANICA
Memorial Eternitate
                                    , !         -                                                                           Acum limuzinele in orasul Chisinau se inchiriaza la compania LIMO.MD                  -         COMANDA ACUM LIMUZINA LA COMPANIA LIMO.MD SI VISUL TAU VA DEVENI REALITATE!
      LIMO.MD           -   -   !